Lund var toppen!

Har absolut inget att klaga på idag. Lund var riktigt jävla bra! Fick ut massa utav det, och det slog besöket på Växjö polisutbildning med hästlängder. Är otroligt nöjd  =)

Dagen började med att vi tog tåget 05.55 från stationen, usch, det tog emot att stiga upp 05.00 imorse kan jag meddela. Men det var bara att gå upp, fixa iordning mig och cykla till stationen där Hampus väntade. Tåget gick som sagt kl. 05.55 och var framme vid 07.37. Sov hela vägen som tur var, skönt. Väl framme åkte vi med Ludwig, en lärare på utbildningen samt ansvarig för SMO-utbildningen, till revinge och då startade dagen. Vi började med en föreläsning om olika mål, sedan gick vi vidare till en annan föreläsning om genus och sånt, kvinnligt och sådär. Sen vandrade vi vidare igen, då till lite trafikolycks-övningar. Det var häftigt att se hur snabbt man jobbade med att få ut de "skadade" skådespelarna ur bilarna. Och hur man sammarbetade, detta är verkligen ett jobb för mig. Åh, vad jag längtar. Vi kollade på tre stycken trafikolyckor, sedan skulle vi på en föreläsning/lektion som man kallade "pang och bom". Med kemikalier och vad dem reagerar med osv, både teoretiskt och praktiskt då.. Men eleverna kom aldrig, haha. Så tyvärr fick inte se detta :/  Synd. Det hade varit intressant.
Det var dags för lunch och vi vandrade till matsalen där en god gulashsoppa väntade, med ett stooooort salladsbord. Ett stort plus! :D Efter maten skulle Ludwig, vi kan väl kalla honom våran handledare, till ett möte så vi fick följa med en kvinna till en övning. Först gick vi till fordonshallen där vi skulle förbereda med masker och liknande och sedan åkte vi till "olycksplatsen" då.. Det var ett rökfyllt hus som vi skulle in i, kallrök var det iofs, men fan vad häftigt. Vi tog på oss maskerna och följde med in när två tjejer skulle söka hela övervåningen på huset och se om där fanns några människor kvar. Vi fick titta i en sån "kamera" som kan se i röken genom, så vi såg hur de kröp omkring  på golvet och letade efter människor. Det var häftigt som fan, man såg verkligen ingenting..Efter detta kom Ludwig tillbaka och vi gick vidare till en övning som handlade om skum, hur man släcker en brand med skum. Konstigt nog lärde man sig en hel del trots att man inte visste bakgrunden till allt, =) Riktigt roligt. Mitt i allt kom såklart den värsta hagelskuren jag varit med om, det bara slog på kinderna och där stod man, blöt, kall, FRÖS SOM FAN OM FÖTTERNA och allt och skulle försöka ta in allt läraren sade. Men men..
Efter detta var det klart, vi gick till Ludwigs kontor och så blev han intervjuad.
Detta var över mina förväntningar. Visst, det var jobbigt och kallt, men så jääääävla bra. Tack tack tack! En massa hjälp till vårt projektarbete.


Hampus vid brandbilarna

Kommentarer
Postat av: alexandra

va det här om ert PA? vad är det ni gör om? puss

2008-11-21 @ 10:49:40
Postat av: M

Härligt att det blev bra=) och uppvägde växjöbesöket lite =)

2008-11-21 @ 19:47:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0